Отримання адресної допомоги неповнолітніми

Роз’яснення щодо того, чи може особа, що не досягла 18 років (2002 р.н.) отримувати адресну допомогу в одному районі міста, якщо мати такої особи перебуває на обліку та отримує допомогу в іншому районі міста.

В статті 6 Сімейного кодексу України визначено правовий статус дитини яка досягла чотирнадцятирічного віку, а саме така дитина вважається неповнолітньою. Отже, для отримання довідки така особа звертається особисто до уповноваженого органу (відповідно до п.2 Порядку затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб»).

Відповідно до п.2 Порядку «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг», затвердженому Кабінетом Міністрів України, грошова допомога надається внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території України, населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, а також внутрішньо переміщеним особам, житло яких зруйновано або стало непридатним для проживання внаслідок проведення антитерористичної операції та які взяті на облік.

Щодо відкриття рахунку в банку, то варто вказати, що рахунок відкривається відповідно до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах затвердженої постановою НБУ від 12.11.2003 № 492, а саме:

  • п. 6.3. Якщо неповнолітня особа віком від 14 до 18 років не має в цьому банку рахунків, то відкриття поточного рахунку цій особі здійснюється в порядку,  визначеному пунктом 6.1 глави 6 цієї Інструкції.
  • п. 6.1. фізична особа пред'являє уповноваженому працівнику банку паспорт або інший документ, що посвідчує особу. Фізичні особи-резиденти додатково мають пред'явити документ, виданий контролюючим органом, що засвідчує їх реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків.

Відповідно до вищевказаного, фізична особа має заповнити заяву про відкриття поточного рахунку.
Отже, відповідно до вищевикладеного, особа, що не досягла 18 років (2002 р.н.) може отримувати адресну допомогу в одному районі міста, якщо мати такої особи перебуває на обліку та отримує допомогу в іншому районі міста.


Джерело: www.radnyk.org
Image

Верховна Рада збільшила у 5 разів штрафи за сміття

Верховна Рада збільшила штрафи за сміття і необережне поводження з вогнем у лісі.

Image

Екологічне ноу-хау 14-річної українки

Екологічне ноу-хау 14-річної українки завоювало нагороду на міжнародному конкурсі в Нідерландах

Image

Екологічність біорозкладних пакетів - це міф

Чому біорозкладні пакети не розчиняються в природі, а папір не є гідною альтернативою пластику і ...