Життєвий цикл пластикової пляшки

Всі ми знаємо, що потріно перероблювати пластикові пляшки і контейнери. Але що насправді відбувається з пастиком, якщо його просто викинути? Ось життєвий цикл трьох різних платикових пляшок.

Перша Пляшка, так само, як і сотні мільйонів тон її пластикових родичів, опиняється в землі. Ця величезна купа зростає кожного дня, коли поповнюється новим сміттям.

Дощова вода попадає в яму з купою пластику, починає вбирати в себе розчинні компоненти, які він містить і які можуть бут високотоксичні. Разом це все створює шкідливий осад, який називається "сміттєвий лужний фільтрат". Він переміщується в грун, грунтові води, потоки, отруюючи екосистеми та завдає шкоду дикій природі. Для пляшки номер один може бути потрібно довгих тисячу років, щоб повністтю розкластись.

Другу Пляшку несе течія у водний потік, водний потік впадає в річку, а річка впадає в океан. Після місяців блукань в морі, вона повільно втягується в масивний водоворіт, де акумулюється сміття. Це місце відоме також відоме як "Велике Тихоокеанське Сміттєве Звалище". Це одне з пяти океанічних водоворотів в смітовому океані, яке наповнюється пластиком.

Деякі тварини помилково приймають за їжу яскраво забарвлені маленькі шматочки пластику. Завдяки цьому пластику вони почувають себе ситими, коли насправді це не так. Вони фактично помирають від голоду, передаючи токсини від пластику по харчовому ланцюгу, врешті-решт до нас.

Третя Пляшка, напртивагу іншим, пішла на перероблення. Вантажівка вивозить її на станцію, де вона разом з іншими стискється та формується у блок. Блок перемелюється на малесенькі шматочки які миються та розплавляються, таким чином стаючи сировиною, яка може використовуватись знов. Третя пляшка готова до переродження в щось нове.

Отже, що ви можете зробити? Перше - зменшити своє використання пластику загалом! А коли вам все-таки знадобиться купити пластикову пляшку, не забудьте здати її на перероблення. Ви зробите велику посугу Платені Земля.




Джерело: teded
Image

Розенко дав доручення Міністрам

3 травня 2017р. громадські організації зустрілися з Віце-прем'єр-міністром Павлом Розенком.

Image

Верховна Рада збільшила у 5 разів штрафи за сміття

Верховна Рада збільшила штрафи за сміття і необережне поводження з вогнем у лісі.

Image

Отримання адресної допомоги неповнолітніми

Роз’яснення щодо того, чи може особа, що не досягла 18 років (2002 р.н.) отримувати адресну допом...